by Petiteknit, Neuleet

Cumulus pusero – Vihdoin valmis!

Hidasta muotia

Aloitin tämän puseron neulomisen maaliskuussa 2019, joten tämä taitaa nyt olla sitä #slowfashion muotia 😀 ! Äitikin on saanut hetken odotella syntymäpäivälahjaansa. Täytyy toivoa, että se on edelleen pitkän odotuksen arvoinen. Onneksi puseron malli on ajattoman kaunis.

Silloisia mietteitä neulepuseron tekemisestä

Ajatus oli neuloa ensimmäiseksi puseroksi jokin helppo ja simppeli malli. Selailin eri somealustoja, mutta harvat paidat olivat sellaisia, joita voisin kuvitella itselleni tai äitini päälle. Nyt kun on muodissa on enemmän sellaiset ylisuuret neuleet, jotka näyttäisivät päälläni lähinnä jätesäkeiltä. Etsin sellaista hyvin laskeutuvaa ja mielellään v-aukkoista yksinkertaista mallia.

Kävin ostamassa Petiteknit:in sivuilta Oslo pipon ohjeen ja satuin törmäämään juuri sellaiseen paitaan, josta olin haaveillut – Cumulus Blouse. Onneksi äidillä on samanlinjainen tyyli vaatteiden suhteen, joten malli käy hyvin myös hänelle.

Vaihekuva vuodelta 2019

Ensimmäisen puseron langaksi valikoitui Tampereen Lankamaailmassa käydessä Schoppell-Wollen erittäin riittoisa Merino Lace kaksinkertaisena. Myyjä suositteli, että se olisi käynyt ohjeeseen myös yksinkertaisena, mutta jotenkin hieman tiiviimpi kaksinkertainen neulos näytti kauniimmalta. Paita on myöhäinen (todella 😀 ) syntymäpäivälahja äidilleni, joten väriksi valikoitui äidille sopivissa sävyissä hehkuva persikkainen Mango.

Schoppel-wolle merino lace-lanka

Valmis Cumulus pusero

Neule on siis ollut pari viime vuotta jo melkein valmis, lukuunottamatta muutamaa kymmentä puuttuvaa senttimetriä pituutta hihoista. Nyt parin vuoden tuumaustauon jälkeen tartuin taas puikkoihin ja päätin viimeistellä paidan valmiiksi.

Cumulus pusero
Cumulus pusero

Instan puolelta löytyy kela aiheesta, jos haluat nähdä tämän prosessin lyhyen videon muodossa. Mukavia käsityöhetkiä!

Tagged , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.