DIY, Ompelu

DIY Marimekko Bucket hat

Kalastajanhattu mini unikko puuvillakankaasta

Sain toiveen eräältä teiniltä unikkokuosisesta kalastajanhatusta. Mini Unikko puuvillakangas löytyi Marimekon liikkeestä normaaliin hintaan 45€ metri – unikkokuosiset kankaat harvemmin ovat tarjouksessa.

Materiaalit DIY kalastajanhattuun

Kaavana ajattelin käyttää käsityökekkerin Veeran Kalastajanhattu kaava, joka löytyy täältä. Pelasin varman päälle, joten ostin kangasta noin puoli metriä. En ole ennen käsitellyt Marimekon puuvillakangasta – pakko todeta, että kangas on todella laadukasta ja ei vertaudu mihinkään aiempaan ompelemaani kankaaseen. Olin positiivisesti yllättynyt.

Kalastajanhatun kaava

Tulostin kaavan ja leikkelin kaavapalat toivotun koon mukaisesti. Veeralla oli erittäin selkeä video hatun rakentamisesta. Visuaalisena oppijana olen tästä erittäin kiitollinen. Minua hieman jännitti leikellä noin arvokasta kangasta. Olisihan sitä toki voinut tehdä harjoituskappaleen edullisemmasta kankaasta, mutta kuka sitä nyt ”turhaan” haluaisi ommella :D.

Tein sisäosat tavallisesta valkoisesta puuvillakankaasta ja silitin tukikankaan kaikkiin osioihin. Tikkasin näkyvät tikit lieriosaan tikinpituudella 3,5.

Minun DIY versioni mini unikko bucket hatusta

Teinit ovat välillä vaativa yleisö miellyttää. Tällä kertaa meni maaliin ja hatun saaja oli tyytyväinen lopputulokseen. Kankaasta riittäisi vielä materiaalia toiseen hattuun tai johonkin muuhun pieneen projektiin.

Valmis DIY Marimekko bucket hat

Instan puolelta @nurjiasilmukoita kela kalastajanhatun ompelun vaiheista. Kuinka moni muu on innostunut ompelemaan bucket hattuja tänä kesänä?

Tagged , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.