Ohjeet, Ompelu

Helppo saumurin suojahuppu

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut surauttavani saumurilleni suojahupun. Minulla on käytössä edullinen perussaumuri Singer 14SH754, jonka ostin Verkkokauppa.com:sta muutama vuosi sitten. Harmikseni totesin jo tuolloin, että saumurin mukana ei tullut suojahuppua. Ilokseni voin nyt kuitenkin kertoa, että kahden vuoden suunnittelu on kiteytynyt toteutukseen saakka :).

Singer saumurini.

Tavoitteena minulla oli ennen kaikkea suojata saumuri pölyltä. Siitä syystä päädyin hyvin yksinkertaiseen malliin. En liikuttele saumuria, vaan se saa rauhassa pönöttää ompelupöydälläni. En siis tehnyt huppuun saumurin kahvalle koloa, en myöskään tehnyt taskuja tarvikkeille tai ohjekirjalle.

Ohje saumurin suojaan

Mittasin alla olevan havainnointikuvan mukaisesti saumurin sivut sekä koneen leveyden edestä katsottuna.

Havainnointikuva kaavan mitoille.

Mitoista piirsin kaavat paperille seuraavan kuvan mukaisesti.

Kaava Singer 14SH754 saumurin suojalle.

Ylemmässä palassa on saumurin suojan ”päädyn” malli, niitä tavitaan 2 kpl. Toisen palan mitat syntyy laskemalla yhteen sivut A + B + C + D = 82 cm ja mittaamalla saumurin leveys edestä katsottuna eli 38 cm.

Kankaaksi valikoitui värin ja napakan materiaalin perusteella pehmeän vaaleanpunainen Denim-tyylinen housukangas, jonka olin aiemmin ostanut Eurokankaan palalaarista. Mallasin kaavat kankaalle ja leikkasin osat 1 cm saumavaralla.

Seuraavaksi huolittelin kaikkien kolmen palan sivut saumurilla, jonka jälkeen yhdistin sivut A, B, C ja D yhteen sivun F kanssa ompelukoneella, kankaan oikeat puolet vastakkain. Toistin tämän myös suojan toiseen päätypalaan. Lopuksi käänsin alareunan kaksinkerroin silitysraudalla ja ompelin reunan paikoilleen.

Valmis suojahuppu

Aikaa tähän ei kauaa huvennut, jos ei lasketa kahden vuoden suunnittelua ja sitä, että tyylilleni uskollisena onnistuin ompelemaan toisen päädyn kiinni väärinpäin. Jouduin siis välissä purkuhommiin. Se oli kuitenkin sen arvoista ja jatkossa saumurini säilyy ompelupöydällä suojassa huonepölyltä.

Tagged , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.