by Petiteknit, Neuletakit

Ilman erikoisominaisuuksia oleva neuletakki

No frills neuletakki

Eli No frills cardigan, suunnittelijalta PetiteKnit

Kirjoittelinkin tästä neuletakkiprojektista jo jonkin aikaa sitten tässä postauksessani. Vihdoin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja viimeisteltyä pitkään keskeneräisenä roikkuneen työn.

No frills tasku
”Upotettavat” taskut ovat kaunis pieni yksityiskohta.

Tämä on ehdottomasti tähänastisista urakoista suuritöisin. Ohje itsessään on helpohko ja viimeisteltäviä saumoja neuleeseen ei tule. Maksullinen ohje on saatavilla Ravelrystä tai sunnittelijan nettisivuilta englanniksi. Tämä projekti kaipasi rinnalleen kuitenkin useita pieniä töitä, joissa pääsi neulomaan muutakin kuin pelkkiä oikeita ja nurjia kierroksia.

Uusia lankatuttavuuksia syntyi myös tämän projektin yhteydessä. Pohjalankana käytin Adlibriksen aivan tajuttoman ihanaa Merino kid -lankaa sävyssä: Blackberry. Tämän langan täydellisen pehmeä koostumus syntyy yhdistämällä 70% Extra fine merinovillaa ja 30% Super Kid Mohairia. Tähän lisäsin Lankamaailmasta ostetun viininpunaisen Anisia 25g Cewec -langan, joka puolestaan on 76% kid mohairia ja 24% polyamidia. Eli täydellisen pehmeä ja lämmin yhdistelmä tuplamohairia.

Ponnistus oli vaivan arvoinen ja olen kaikinpuolin tyytyväinen lopputulokseen. Neuletakki on pehmeä, täydellisen värinen ja sopivan yksinkertainen sekä ihan uskomattoman lämmin. Lopputuloksena melkein vuoden kestäneelle projektille on siis juuri oikean sävyinen sekä ajaton luottoneule. Taidan jossain vaiheessa tehdä vielä toisen. Ehkä sammaleenvihreänä tai laivastonsinisenä… täytyy miettiä 😀 .

Neulottu villatakki
Neuletakissa on kaunis 1 oikein, 1 nurin resori.
Selkäpuolella kauniit raglan lisäykset.
Neulottu tasku
No frills cardigan
Ajaton ja selkeä luottoneule.

Tagged , , ,

3 thoughts on “Ilman erikoisominaisuuksia oleva neuletakki

  1. No huhuh miten kaunis villatakki, oon ihan rakastunut <3 ja tämä väri vielä kruunaa koko kauneuden. Ja kaiken lisäks täytyy ihastella tuota sinun ihan hurjan tasaista käsialaa. Saat olla ylpeä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *