Haasteet, Neulekirjat, Sukkalaatikko 2019, Villasukat

Koukuttavat nypyt

Sukkalaatikko 2019 -Helmikuu

Haasteen toiseksi pariksi aloitin ensin Niina Laitisen kirjasta Satumaisia silmukoita mallin Levottomat. Minulla ei ollut ohjeen kokoisia puikkoja, joten liian ohuilla puikoilla ja minun kireällä käsialalla sain tehtyä ensimmäisestä sukasta pari kokoa liian pienen. Täytyy vielä jossain vaiheessa neuloa toinenkin sukka ja lahjoittaa pari jollekin onnekkaalle. Päädyin vaihtamaan ohuesta langasta neulottavat sukat muhkeisiin nyppysukkiin Lumi Karitsan kirjan ohjeen mukaisesti.

Malliksi valikoitui kannen nyppysukat, eli malli nimeltä Hiekka. Ohje on suunniteltu 37 – 38 jalkaan sopivaksi 3,5 mm puikoilla neulottuna, joten minun oli kasvatettava sukkaa sopimaan omaan 38 – 39 kokoiseen jalkaani. Se onnistui onneksi helposti siten, että neuloin sukat 4 mm puikoilla. Lopputuloksena oli täydellisen kokoiset ja muhkeat sukat ja mikä parasta, ei tarvinnut tehdä lainkaan muutoksia tai sovelluksia ohjeeseen.

Lumi Karitsan Muhkeat sukat -kirja

Lumi Karitsan Muhkeat sukat

Kirja on laadukkaasti tehty kovakantinen teos ja se on painettu mattapintaiselle paperille, josta villasukkamalleista otetut kuvat pääsevät kauniisti esille. Vaikka pääosassa ovat villasukat, saattaa lukija erehtyä luulemaan kirjaa jonkin vaatemalliston mainoskatalogiksi sen sisältämien poseerauskuvien ansiosta. Kirjan alussa on esitelty kaikki kirjan sisältävät sukkamallit, joiden ohjeet on sijoitettu kirjan loppuun. Tällä sijoittelulla lukija voi rauhassa keskittyä ihastelemaan kirjan sisältämiä kauniita villasukkia ennen kuin omat visiot sukkien neulomisesta ja ohjeiden tarkoituksista siirtävät huomion niiden toteutuksiin. Lisää kuvia on toki luvassa myös kirjan ohjesivuilla, niissä kuvissa pääosassa on itse villasukat.

Mitä uutta?

Sukkamallien kuvien sijoittamisella kirjan alkuun annetaan lukijalle erilainen kokemus neulekirjasta, jotka yleensä ovatkin kokoelmia eri ohjeista. Tässä kirjassa on tarjolla erilainen kokemus alkuun, jossa tosiaan voit keskittyä ihastelemaan kauniita malleja ja laadukkaita kuvia, jonka jälkeen voit siirtyä ohjeiden kimppuun.

Uutta on myös se miten neulemallien suunnittelija on ottanut huomioon kuvioiden jatkumon alun resorista lopun kavennuksiin saakka. Sukat on suunniteltu siten, että kuviot jatkuvat katkeamattomina ja huomaamattomasti sukan varresta varpaisiin.

Kenelle?

Mielestäni kirja sopii neulomista jo jonkin aikaa harrastaneelle neulojalle. Selkeät kaaviot ja osittain ennestään tutut lyhenteet helpottavat ohjeiden seuraamista. Lukijalta oletetaan neuletekniikoiden tuntemusta ja se on selkeästi suunnattu harrastuksen piirissä oleville, ei niinkään aloittelijoille.

Täydelliset muhkeat sukat kotoiluun jalkoja lämmittämään 🙂 . Ei muuta kuin sukat jalkaan ja #knitflixaamaan 😀 .

Tagged , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *