by Petiteknit, Sovellukset

My Oslo hat experience

beanie, oslo hat

Pitihän se kokeilla kun muutkin sitä niin hehkuttivat ja instagram on täynnä täydellisiä beanieita. Erittäin nykyaikainen pipomalli eikä jäädy pää kovallakaan pakkasella tuon kolminkertaisen reunuksen ansiosta.

Ohje on siis ostettu PetiteKnit-sivustolta ja tuli maksamaan hiukan alle 3€, mikä on minusta erittäin kohtuullinen hinta kyseisestä mallista. Pipon voi toistaa useita kertoja sekä soveltaa oman mielikuvituksen mukaan melkein mitä lankoja vain. Alkuperäisessä ohjeessa lanka on Arwetta Classic Filcolanalta (50 g = 210 m). Tein ensimmäisen Oslo piponi tuosta langasta. Oma käsialani on aika tiukkaa ja ei tuo lankakaan paksua ole. Vaikka pipo neulotaankin kaksinkertaisella langalla, tuli siitä melkoisen napakka. Täytyy ehkä harkita isompien puikkojen käyttämistä.

Minulla oli ostettuna jonkinlaista pipoa ajatellen DROPS Baby Merino 50 g (colour 05) ja DROPS Brushed Alpaca Silk 25g, (colour 12)  yhteensä 2 + 2 kerää. Olin tilannut hyvissä ajoin ennen joulua näitä Dropsin ihanuus lankoja Adlibrikseltä, mutta jostain syystä toimitus ei lähtenyt varastolta. Googletin Dropsin jälleenmyyjiä ja huomasinkin, että Pirkkalassa on ainoa ”kivijalkaliike” Tampereen läheisyydessä, joka myy kyseistä merkkiä. Lompsin Pirkkalan Villa Pallo -liikkeeseen, sain sekä tarvitsemani ihanat langat, että kaupanpäälle aivan erinomaista ja asiantuntevaa palvelua. Aivan mahtava liike ja ihanaa hypistellä lankoja paikanpäällä. Tuli ehkä napattua mukaan myös sellaisia ihanuuksia, joita en ollut etukäteen ajatellut hankkia.

Päätin siis soveltaa lankoja varastostani tähän ihanan hattaraiseen Oslo pipoon. Kaksi kerää molempia lanjoja riitti mainiosti 3,5 mm puikoilla, ohjeen isoimpaan kokoon. Havittelin sellaista hieman ”oversize” tyyliä ja lopputulos on niin ihana, että taidan tehdä itsellenikin vastaavan pipon kunhan saan kaikki joululahjat ensin valmiiksi :).

Beanie, oslo pipo,
Tarkoitus oli kuvata pipoa, mutta kuvaussession varasti meidän russeli.
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *