Ohjeet

Oslopipo Drops Nord -langalla

Oslohat made with Drops Nord

Annoin jouluna lahjakortteja ystäville, joille en ollut ehtinyt kiireiden keskellä neuloa mitään lahjaksi. Ystävä lunasti Oslopipon alunperin Filcolana Arwetta Classic –  langalla sävyssä red squirrel. Tämä väri on luonnollisesti loppu kaikista liikkeistä. Lähdin etsimään hieman vastaavan sävyistä lankaa muista merkeistä ja aika lähelle pääsi Drops Nordin – ruoste sävy. Arwetta on kiiltävämpi kuin tuo Nordin lanka, mutta sävy pääsi melko lähelle ja mitä tärkeintä; kelpasi ystävälleni.

Kuva lainattu täältä.
Kuva lainattu täältä.

Ensin minun oli tarkoitus tehdä pipo kaksinkertaisesta langasta, mutta jotenkin minua arvelutti kolminkertainen taitos ja pelkäsin, että siitä tulee liian paksu. Päädyin siis kuitenkin tekemään yksinkertaisena ja laskin silmukkamääriä vertaillen ohjeessa ilmoitettuun neuletiheyteen ja tuon Dropsin ilmoitetun neuletiheyden mukaan. Ohjeessa on 22 s x 32 r, 10 x 10 cm:ssä. Kun taas Drops Nord -langassa ilmoitettu neuletiheys on 2,5-3 mm puikoilla 24 s 10cm. Lisäsin siis haluamaani isoimpaan kokoon 12 silmukaa ohjeeseen verrattuna. Oma käsialani on tiukkaa ajattelin tehdä pipon kuitenkin 3,5 mm pyöröpuikoilla ja uskoin tämän vastaavan ilmoitettua neuletiheyttä.

Niin siinä kävikin, että valmiissa pipossa neuletiheys 3,5 mm puikoilla tehtynä on tuo 24 s, joten laskelmani osuivat nappiin ja ystävä sai omaan 60 cm kuuppaansa sopivan pipon haluamastaan väristä.

Drops Nord oslo pipo
Oslo hattu ruoste


Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Oslopipo Drops Nord -langalla

  1. Hei!

    Onpa kaunis pipo ja itse teen paljon asusteita Dropsin Nord langasta. Mistä tuo nahkainen nimikointimerkki on hankittu?

    1. Dropsilla on ihania lankoja :). ”Nahkainen”merkki on tilattu nettikaupasta. Olikohan Paapolla vastaavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *