Ohjeet, Pipot

Pehmoisen pörröinen pipo

pehmoinen pipo

Tytär on melkoisen tarkka vaatteiden tuntumasta, joten en ole voinut loihtia hänelle villalangasta ”kutiamattomia” asusteita. Erään ostosreissun aikana mukaan tarttui tätä ihanan pehmoista Novitan Pilvi -lankaa hän ihastui siihen niin, että otti toisen kerän jopa unikaveriksi :D. Kun tämä pipokynnys nyt oli jo murrettu, päätin soveltaa edellistä helppoa ohjetta myös ihanan pörröiseen tupsupipoon. Työn sai aloittaa ja purkaa muutaman kerran ennen kuin oikea silmukkamäärä löytyi, mutta aherruksen ja erehdyksen kautta löytyi sopiva kaava.

Helppo ohje tupsupipoon Novita Pilvi -langasta:

Piposta tuli sopiva 5-vuotiaan tyttaren 52 cm kokoiseen päähän 100 silmukalla (jos haluat napakampaa tuntumaa pipoon, niin suosittelen 90 silmukkaa).  Langassa on puikkosuosituksena 6-7, mutta halusin tehdä piposta tiiviimmän ja 4 mm puikot tuntuvat tehneen joukkopaon kaupoista, niin puikoiksi päätyivät 3,5 mm.

Työhön käytetty:

  • 80g Novita Pilvi puuteri 503
  • 3,5 mm 40 cm pyöröpuikot
  • tekoturkistupsu

 

Työn aloitus

  1. Luo 100 silmukkaa 40 cm pyöröpuikoille (3,5mm)
  2. Aloita joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 s oikein, 1 s nurin*, toista *–* noin 3cm.
  3. Aloita sileä neule suljettuna neuleena, jatka noin 13 cm tai kun pää peittyy.

 

 

Kun olet neulonut pipoon sopivan määrän kerroksia, aloita kavennukset:

 

Kavennukset

Jokaisella kavennuskerroksella työstä kaventuu 9 s ja kavennusten välistä 1 s.  Kavennuksesta tulee siistin näköinen, kun kavennukset osuvat samalle kohdalle. Pipoon syntyy tavallaan tähden muotoinen silmukkajono.

  1. kavennuskerros: *neulo 8 o, neulo 2 oikein yhteen*, toista *–* vielä kahdeksan kertaa, jäljelle jää 88 s. Neulo yksi välikerros sileää neuletta.
  2. kavennuskerros: *neulo 7 o, neulo 2 oikein yhteen*, toista *–* vielä kahdeksan kertaa, jäljelle jää 78 s. Neulo yksi välikerros sileää neuletta.

Jatka seuraavat kavennuskerrokset 6, 5, 4 jne… o, n 2 oikein yhteen, muista kavennuskierrosten välissä aina yksi välikerros sileää neuletta.

 

Vinkki: vaihda jossain vaiheessa pyöröpuikot sukkapuikkoihin!

 

Toista kavennuksia kunnes jäljellä on enää noin 10 silmukkaa, päätä työ ja lisää halutessa tupsu.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *