by Petiteknit, Haasteet, Neuletakit, Novita, Sukkalaatikko 2019, Villapaidat

Projektit puikoilla

Kevät on ollut kiireistä aikaa ja neulominen sohvan nurkassa on saanut väistyä puutarhahommien tieltä, kevään ja alkukesän kauniiden kelien myötä. Nyt olen kuitenkin onnistunut selättämään parin kuukauden neulejumin ja olen jatkanut useita projektejani. Näin uudelleen inspiroituneena ajattelin päivittää blogiani keskeneräisten töiden osalta.

No Frills Cardigan

Klassisen No Frills -neuletakin on suunnitellut PetiteKnit, maksullinen ohje löytyy sekä Ravelrystä, että suunnittelijan omilta sivuilta, täältä. Tämä ikuisuusprojekti on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että taskut ovat löytäneet paikkansa ja loppumetrit häämöttävät. Toinen toisen perään neulottavat oikeat ja nurjat kerrokset tuntuvat välillä puuduttavilta, joten on ollut pakko neuloa tämän työn ohessa myös jotain hieman haasteellisempaa. Olen erittäin tyytyväinen neuletakkini värivalintaan ja uskon, että saan projektin valmiiksi ennen syksyä juuri sopivasti kelien viilentyessä :). Lankana projektissa on Adlibrikseltä viime kevään alennuksesta ostettu aivan taivaallisen pehmeä Merino Kid sävyssä blackberry sekä Lankamaailman Kid Mohair Anisia Cewek viininpunaisena.

No Frills Cardigan
PetiteKnit suunnittelema No Frills Cardigan

Cumulus blouse

Tämän v-aukkoisen villapaidan on myös suunnitellut PetiteKnit. Olen tämän projektin kanssa taistellut alusta saakka, mutta vihdoin se alkaa olla loppusuoralla. Hihoista puuttuu enää kymmenisen senttiä pituutta sekä päättelyt. Nyt vain kun saisi itsensä motivoituneeksi viimeistelystä 😀 . Tämä paita on ihka ensimmäinen villapaitani, jonka myötä olen oppinut raglan lisäyksien salat. Ehkä juuri tämä uusi tekniikka oli suurin syy projektin sakkaamiseen jo alussa. Pakko kuitenkin sanoa, että kannatti ehdottomasti purkaa ne muutamat ensimmäiset yritelmät, nyt on niin nätit lisäykset. Lankana tässä on kaksinkertaisena Tampereen Lankamaailmasta hankittu Schoppel Wollen Merino Lace sävyssä Mango.

Cumulus blouse
PetiteKnit Cumulus blouse sävyssä Mango

Niina Laitinen Äitienpäiväsukat 2019

En ehtinyt mukaan KAL:iin (=knit along), mutta somen täytyttyä kauniista Äitienpäiväsukista päätin haastaa itseni lyhyillä versiolla kyseisistä sukista. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun olen neulonut kahta sukkaa yhtä aikaa Magic loop tekniikalla. Kaavion seuraaminen näitä sukkia työstäessä on tarjonnut mukavaa vaihtelua isompien neuleiden työstämiseen. Ajattelin, että saan näistä yhdet sukat Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen, joka on sekin stopannut hetkeksi neulejumin vuoksi. Lankana socki Adlibrikseltä sävyssä puuteri.

Niina Laitisen Äitienpäiväsukat 2019

Muutamat sukkalaatikko 2019 sukat

Sain inspiraation neuloa kevyet ja lyhyt kesäsukat. Selaisin Ravelrystä ilmaisia ohjeita ja vastaan tuli Niina Laitisen kauniit Midsummer socks -sukat. Näyttävät sukat muodostuvat helposti mieleen jäävästä 6 kerroksen mallista. Ilminen ohje löytyy täältä. Lankana on Novitan Nalle, jota löytyi omasta varastosta sävyssä freesia 712.

Niina Laitinen Midsummer socks

Vihdoin sain myös jotain valmista. Inspiroiduin tästä väriyhdistelmästä ja tein ihan perus sukat noudattaen osittain Novitan ohjetta, joka löytyy täältä. Tämä ohje on helppo, koska langat kulkee mukana, eikä kirjoneule vaadi pitkiä langanvientejä. Sopii siis hyvin aloittelijalle tai sellaiselle kuin minä, joka neuloo mieluiten projekteja, jossa ei tarvitse kikkailla ihmeellisyyksien kanssa. Tikapuutekniikka on vielä opettelematta ;).

Kirjoneulesukat Novitan Seitsemän veljestä.

Pyrin saamaan nämä keskeneräiset työt valmiiksi, ennen uusien aloittamista, mutta eihän sitä koskaan tiedä milloin seuraava inspis iskee ja on vaan pakko aloittaa jotain uutta. Seuraaviin suurempin neuleisiin on jo langat odottamassa, vielä ne eivät kuitenkaan polttele kaapissa. Mitä muilla on tällä hetkellä puikoilla?

Tagged , , , , , , ,

3 thoughts on “Projektit puikoilla

  1. Kääk, miten ihana neule tuo cumulus blouse😍 eipä taida meikä edes uskaltaa yrittää kun ohje taitaa olla vain englanniksi enkä ole mitenkään mestari muutenkaan neulomaan😟

    1. Se on kyllä kaunis ja yllättävän simppeli neuloa kun pääsee vauhtiin. Kannattaa kokeilla 😉 .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *