Sovellukset

Vaahtokarkki palmikoita

Palmikkoneulotut villasukat

Helpot palmikkoneulesukat

 

Ensimmäinen kosketukseni palmikkoneuleeseen tapahtui tämän Novita sukkalehden 2015 Vaahtokarkki-mallin soveltamisella, Isoveli langasta 7 Veljestä langalle. Ensimäisen parini tein Novitan 7 Veljestä -langasta sävyssä marjapuuro 053. Ilmeisesti kuitenkin villalanka maistuu sen verran herkulliselta, että tämän parin toinen sukka joutui koiran parempiin suihin. Silläkin taitaa olla joku villasukka/villalanka fetissi, pitäisikö olla huolissaan :D?

Innostuin nyt toistamiseen neulomaan tämän mallin mukaan sukat joulupakettiin, koska muistelin niiden valmistuvan suhteellisen helposti ja nopeasti. Tällä kertaa päädyin käyttämään varastoistani Novitan 7 Veljestä -lankaa sävyssä Vadelma 530. Se ei ole aivan punainen vaan taittaa hieman oranssin tai korallin sävyyn. Kuitenkin aivan ihana ja palmikko tulee hyvin esille tässä sävyssä.

 

Työhön käytetty:

Lankaa kului noin 100g

4 mm puikot + apupuikko palmikoihin

 

Tarkoitus oli tehdä sukat lahjaksi naiselle 37-38 kokoiseen jalkaan. Ohjeen muunnos tapahtui lähinnä niin, että arvioin tuon käyttämäni langan ja puikkokoon mukaan aloitussilmukat ja loin yhteensä 52 silmukkaa, jolloin pääsin seuraamaan ohjetta suoraan, ilman että kaavaan täytyi tehdä muita muutoksia. Ohje on helppo seurata ja työ tosiaan valmistuu nopeasti, taisi mennä pari iltaa niin sukat olivat päättelyä ja höyrytystä vaille valmiit. Ja näistä tuli aivan sopivan kokoiset!

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *