Haasteet, Novita, Sukkarinki, Villasukat

Ystävänpäivän sukkarinki 2019

ihan hiljaa sukat

Tämä on ensimmäinen vuosi kun olen lähtenyt mukaan neulontahaasteisiin ja pakko sanoa, että kyllä se tuo oman hauskuuden tähän tekemiseen. Itselle tulee tehtyä vielä aika vähän töitä, lukuun ottamatta nyt tämän vuotista sukkalaatikko 2019 -haastetta ja minusta onkin mukavampi neuloa muille. Antaminen tuo tuplasti paremman mielen työn valmistuessa.

Törmäsin tähän sukkarinki 2019 eli sukkavaihto haasteeseen Facebookin neulontaryhmässä. Tarkoituksena on, että nimetylle parille neulotaan sukat, jotka postitetaan ja vaidossa saat itsellesi jonkun toisen neulomat sukat. Aiheeksi valkoitui ystävänpäivä, jolloin sukkien on myös tarkoitus olla perillä saajallaan.

Itse päädyin neulomaan sukat parilleni Novitan Seitsemän veljestä -langasta sävyssä marjapuuro. Aloitin jo hyvin ajoissa yhdet sukat, mutta jostain syystä malli ei tahtonut onnistua ja päädyin purkamaan työn ja vaihtamaan ohjetta. Lopulliseksi malliksi valikoitui ihan hiljaa -sukat, joiden malli on Niina Laitisen kirjasta Villasukkien vuosi. Mielestäni kyseinen malli sopii loistavasti haasteen teemaan ja langan sävy tuo sukan kauniin kuvion hyvin esiin. Toivottavasti sukkien saaja on yhtä tyytyväinen lopputulokseen kuin itse tekijä 😀 .

Tällä hetkellä tuntuu jotenkin vaikealta keskittyä kovin haastaviin töihin ja vaikka tässä mallissa on itseään toistava kuvio, jouduin useaan otteeseen purkamaan ja palaamaan muutaman rivin taaksepäin. Voisin lainata Nonnu Neulojaa tässä ja syyttää niitä ”äiti aivoja”. Onneksi lanka on paksuhkoa, niin sukat valmistuivat suhteellisen nopeasti purkamisesta huolimatta, vaikka työn aloitus ajoittuikin tapani mukaisesti dead linen jo häämöttäessä.

Maanantaina oli tullut postilukkuun ilmoitus haettavana olevasta paketista. Sain vaihtarina ihanat perussukat kotoiluun. Nämä ovat juuri sopivat ja ihanan lämpöiset. Kaikki vanhat sukat olivatkin jo reikäisiä ja vaatisivat parsimista. Lisäksi mukana oli kortti tekijältä ja suklaalevy, ihanasti ajateltu tuo tekijän viesti. Se teki paketista heti persoonallisemman. Harmi etten itse tajunnut laittaa mukaan vastaavaa tekijän tervehdystä 🙂 .

Osallistun varmasti myös jatkossa sopivan tilaisuuden tullen sukkavaihtoon. Oikein hyvää Ystävänpäivää kaikille <3 !

Tagged , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Ystävänpäivän sukkarinki 2019

  1. Sun blogi on aivan ihana! Kiitos kaikista ohjeista joita tänne jaat. Idotan jo innolla seuraavaa projektiasi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *